28 Haziran 2014 Cumartesi

SENEYE KALMAK NE KADAR MANTIKLI?

seneye kalmak veya mezuna kalmak tartışmalı konulardan birisidir. Elbette avantajları vardır ancak dezavantajlarını düşünmeden karar vermek sizin açınızdan sıkıntı doğurabilir.
 
      Avantajları nelerdir; örneğin geçen seneki sıralamanın çok daha iyisini yapabilirsin, geçen sene 100 bin üzeri olupta bir daha şansını deneyenlerden inanılmaz derecede başarı sıralaması yaptıkları doğrudur: 10.000, 50.000, 70.000 gibi mesela.
      Başka bir avantajı ise okul, yazılı sınavları, öğretmen tavırları hafta içini dolduran en az 7-8 saatlik bir kısım olmayacak. Sadece YGS, LYS odaklı çalışacaksın, ve eğer gidersen sadece dershane olacak bu da verimli çalışabilmek için güzel bir avantaj tabi ki de.

    Dezavantajları nelerdir;
  •    Geçen seneki sıralamadan daha kötü de olabilir.
  •    Evde sürekli ders çalışmak ve stres halinde olmak psikolojik sorunlara yol açabilir.
  •    Bir sene daha kalıp tekrar  masraf yapıp kazanamayıp özel üniversite tercih edebilirsin.
  •    Tatillerde üniversiteden kendi şehirlerine dönen arkadaşların buluşmak istediğinde kendini her zaman geri planda tutacaksın.
  •    Her hareketin ailenin dikkatini çekecek ve seneye kaldı ama neden çalışmıyor diye düşünecek. Senin saatlerce çalışmanı görmeyip 15-30 dk'lık molalarında başında dikilecek.
  Not: Aile ile ilgili olanlar herkesin aile yapısına göre farklılık gösterebilir ama bir gerçek var Türkiye'deki ailelerin bir çoğu böyle düşünecektir.

NOT!!! Ben şimdi bir üniversiteye gideyim oradayken hazırlanıp tekrar gireyim sınava düşüncesi biraz saçma, çünkü eğer bir üniversiteye yerleşir ve ikinci girdiğiniz sınavda yerleştirme puanına eklenen okul puanınız ÖSYM tarafından yarıya düşürülecektir.

2 yorum:

  1. terchlerden önce bu konu ile ilgili görüşlerinizi yazarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  2. büyük ihtimal 28.06.2014 saat 12.00 dan önce yayınlanmış olur.

    YanıtlaSil