19 Temmuz 2014 Cumartesi

Nasıl Verimli Ders Çalışabilirim?

Ders çalışmayı zevkli hale getirmelisiniz ve kendi düzeninizi
belirlemelisiniz.

POST İT NOTLAR
Konuları çalışırken özet kısmını veya önemli gördüğünüz sınavda çıkabilme ihtimali yüksek olan bölümleri çalışma masanıza yakın yerlere yapıştırmanız konuları rahat hatırlamanıza yardımcı olacaktır. 

Fizik matematik ve geometri formüllerini post it kağıtlara yazmanız ve dikkat çekici işaretler koymanızı öneririm.

NOT ÇIKARTARAK ÇALIŞMAK

Özellikle biyoloji, kimya ve sözel derslere not çıkartarak çalışmanız gerçekten size büyük yarar sağlayacaktır.

KONU BİTİMİNDE TESTLERİNİ ATLAMAYIN

Konuyu ne kadar iyi anlarsanız anlayın test çözerken beklemediğiniz farklı tarzda sorularla karşılaşabilirsiniz. buna çok önem vermeli ve konu bitiminde belirlediğiniz soru bankasındaki testlerin tamamını bitirip yanlışlarınızı ve boşlarınızı mutlaka öğrenmelisiniz bu yöntemi uyguladığınızda o konudan yanlış yapma olasılığınızı en aza indirebilirsiniz.

GRUP ÇALIŞMASI

Bazı öğrenciler grup çalışmasını tavsiye etmese de ara sıra bu çalışmayı yapmalısınız bir konuyu gerçekten iyi anlamış ve sorularını çözen arkadaşlarınıza konuyu anlattırabilir veya sorularınızı çözdürebilirsiniz. çünkü pratik metod veya bilmeniz gereken ayrıntılarını öğrenirsiniz.

CEZA SİSTEMİ

bu yöntemi deneme sınavlarında uygulamanızı öneririm örneğin fizik bölümündeki basit makinalardan yanlışınız var ceza olarak kendinize basit makinalardan 5-10 soru verebilirsiniz.
 Böylelike konuyu tekrar etmiş olursunuz.


HEDEFİNİZ

İstediğiniz bölümü veya üniversiteyi büyük bir kağıda yazıp çalışma masanızın karşısına asabilirsiniz bu sizi motive eder. öğr. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ/ ODTÜ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH./ANKARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ vs.






GÜNLÜK ÇALIŞMA PROGRAMINI SAKIN AKSATMA

Örneğin günlük en az 4 saat çalışman gerekiyorsa mutlaka o 4 saatlik çalışmanı tamamla elde olmayan durum olursa ertesi gün 4 saat daha çalış veya haftaya yay o 4 saati ama mutlaka aksatma.
VAKİT NAKİTTİR!!!



SOSYAL HAYAT

Ders çalışmak kadar eğlenmekte önemlidir ve enerjinizi mutlaka boşaltmalısınız. Eğer sabahtan çalışıyorsanız akşam arkadaşlarınızla buluşun, film izleyin müzik dinleyin...

DİREK SONUÇ ALMAYI BEKLEMEYİN

Belkide en önemli olan bu deneme sınavlarında veya test çözerken olsun 14 soruluk bir testte 9 yanlışınız bile çıkabilir üzülmeyin ve bunu fırsata çevirin o konunun neresinde eksiniz olduğunu artık biliyorsunuz ve o eksiği kapatmaya çalışın. denemelerde sonucunuz kötüde gelebilir iyide kötü gelmesi gayet normaldir sürekli başarı gösterecek değilsiniz kötü sonuç sizi motive etsin ve ayağa kalkıp çalışmaya devam edin.

NOT! ekleme yapılabilir.

2 yorum:

  1. http://buralardutlukidi.tumblr.com/post/30050809506/bu-sene-ygs-lysye-gireceklere-tavsiyeler arkadaş güzel açıklamış buradan da yararlanabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  2. güzel olmuş :)

    YanıtlaSil